Cutremur in Bucuresti ! – Apartamente Noi

Cum afecteaza un cutremur in Bucuresti situatia apartamentelor noi? Raspunsul este ca nu prea afecteaza mai deloc. Posibilitatea unui cutremur mare in Vrancea care va fi resimtit din plin si la Bucuresti a inceput sa fie foarte mare spune Prof. Gheorghe Marmureanu directorul onorific al INFP.

Un cutremur la adancime foarte mare ar urma sa se intample in zona Vrancea care ar avea undeva la 7,7 – 7,9 magnitudine pe scara Richter. Cutremurul se va simti si la Bucuresti aproximativ la fel cum a fost in 1940 sau in 1802. Pericolul unui cutremur major si distrugator este cat se poate de real si toti romanii ar trebui sa fie pregatiti cu truse de prima ajutor, sa cunoasca ce sa faca in caz de urgente si sa stie cum sa se fereasca cat mai bine de acest pericol.

Una din modalitatile foarte bune de evita pericolul unui astfel de cutremur sunt blocurile noi de apartamente. Nimic nu este mai bun decat dormitul linistit. Daca cutremurul se va produce in timpul zilei in principiu ai sanse foarte mari sa nu fi afectat deloc, insa daca cutremurul vine noaptea cand dormi sansele sa te adapostesti sunt aproape nule, Astfel, ca o masura de protectie impotriva acestui pericol este sa ai un apartament nou in Bucuresti, intr-un bloc nou construit cat mai recent.

Toate apartamentele noi din Bucuresti sunt construite sa reziste la cutremure cu magnitudinea peste 8 pe scara Richter si sunt bine construite. Blocurile vechi chiar daca nu se vor prabusi in cazul unui cutremur mare, exista riscul sa fie crapate destul de bine si sa nu mai poata fi locuite dupa aceea, decat dupa o consolidare solida care necesita timp. Astfel ca cea mai buna solutie este ca cei care au frica de cutremur si stau in blocuri vechi sa ia in considerare schimbarea apartamentelor vechi cu apartamente noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *