Care este pretul minim la apartamente noi ?

Am cautat in toate ofertele de apartamente noi din Bucuresti, am analizat multe preturi si suprafete utile si construite si am ajuns la o concluzie interesanta. Cel mai mic pret la vanzare pe metru patrat construit apartine unui ansamblu rezidential compus din 8 blocuri de 5 nivele cu 200 de apartamente noi de vanzare. Pretul este de 558 euro pe metru patrat construit, respectiv de 697 euro pe metru patrat util. Asta inseamna ca la un apartament de 2 camere cu o suprafata de 50 mp platim 34.850 euro.

Dar acest proiect de apartamente noi in afara de avantajul pretului are foarte multe minusuri cum ar fi locatia acestui ansamblu rezidential, distanta fata de centre comerciale si mijloace de transport in comun, distanta fata de scoli, gradinite, distanta fata de centrul orasului. Facand abstractie fata de materialele folosite pentru constructie, diferenta fata de pretul mediu de 1.000 – 1.200 euro pe metru patrat util reprezinta in totalitate exact toate celelalte avantaje pe care acest ansamblu rezidential nu le are.

Asadar acest proiect de apartamente noi este construit pentru cumparatori pentru care pretul este foarte important si nu isi pot permite o locuinta cu mai multe avantaje. Diferenta de 300-500 euro pe metru patrat util reprezinta in principiu gradul de confort al cumparatorului si cat este dispus acesta sa plateasca pentru a-si mari gradul de confort. Daca luam exemplul de mai sus rezulta ca o diferenta de 15.000 euro ar fi un grad de confort foarte ridicat intr-o zona cum ar fi Dristor.

Daca analizam putin cat ar putea castiga investitorul practicand pretul minim pe care l-am gasit vom constata ca profitul ar fi undeva la 100 euro pe metru patrat. Insa calculat la tot ansamblul rezidential deducem ca daca ar vinde toate cele 200 de apartamente ar castiga aproximativ 1 milion de euro. Aici regula aplicata este vand mult cu pret mai mic.

Dupa parerea noastra un pret mai mic de 697 euro pe metru patrat util ar fi bariera minima pentru preturi la apartamente noi in Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *