Vinzi singur sau ajutat? Riscuri pentru apartamente noi

Piata imobiliara din Romania, in special in Bucuresti este foarte dificila. Desii exista foarte multe posibilitati de a promova vanzarea unui apartament exista anumite riscuri daca te decizi sa vinzi singur.

Iata cateva riscuri daca ai apartamente de vanzare in Bucuresti la care nu te-ai gandit atunci cand ai decis sa vinzi proprietatea pe cont propriu, fara a apela la un consultant imobiliar profesionist:

1. Supraevaluarea – poti foarte usor sa stabilesti preturi mari pentru apartament pentru ca te informezi doar din auzite si din vazute. Este important de retinut ca atata timp cat cererea de pret nu intalneste oferta de pret, nu se vinde nimic

2. Oferta invizibila – este foarte usor sa promovezi un apartament in piata, dai anunturi online si in presa scrisa, eventual mai pui un banner in balcon si cam atat. Problema apare ca piata este bombardata de oferte si sansele ca oferta ta sa treaca neobservata sunt foarte mari.

3. Negociere proasta – este foarte usor sa pierzi un client atunci cand acesta vine sa negocieze pretul si conditiile cumpararii. De cele mai multe ori negocierile devin personale, adica tu ca proprietar spui ca apartamentul este cel mai cel mai pe cand clientul spune exact contrariul si imediat orgoliul proprietarului poate interveni si atunci tranzactia cade foarte usor.

4. Incheierea tranzactiei – daca negocierea decurge bine exista riscul apoi ca clientul sa se razgandeasca pana la incheierea tranzactiei la un notar. Timpul de la negociere si pana la incheierea contractului de vanzare cumparare este foarte important. Sunt pasi tehnici ce trebuie parcursi de catre proprietar si client pana la finalizarea contractului si exista riscul ca clientul sa se razgandeasca intre timp gasind o oferta mai buna sau din cauza tergiversarii actelor.

Un consultant imobiliar profesionist va sti sa evalueze proprietatile: casa, apartamentul, apartamente noi, cat mai aproape de punctul de intersectie al cererii cu oferta de pret, va sti cum sa promoveze astfel incat ofertele sa fie interesante si atractive, va negocia foarte detasat de problemele personale atat ale proprietarului cat si ale cumparatorului si cunoaste foarte bine detaliile tehnice de a finaliza tranzactia in cel mai scurt timp posibil si cat mai sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *