Record de tranzactii imobiliare in Martie, dar cate cu apartamente noi ?

Sigla Apartamente NoiNumarul de tranzactii se refera la numarul total de imobile vandute incluzand case, terenuri intravilane si extravilane, spatii comerciale, birouri, apartamente vechi si noi etc. Intrebarea noastra este cate din aceste tranzactii sunt apartamente noi ?

Potrivit datelor publicate de catre ANCPI (Agentia Nationala pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara), martie 2015 a fost luna cu cele mai multe tranzactii imobiliare din ultimii trei ani in Bucuresti si in judetul Ilfov. Numarul total al tranzactiilor inregistrate in Capitala a fost de 7516, dintre care 2853 au fost ipoteca/ privilegiu.

Un calcul estimativ ar fi urmatorul: din total tranzactii doar 2853 au fost cu credit. Sa presupunem ca un maxim de 70% dintre acestea au fost apartamente. Ponderea apartamentelor vechi este in general de minim 3 la 1. Deci un aproximativ de maxim 33% din 70% ar putea fi apartamente noi. Mai exact un numar de maxim 659 de apartamente noi din Bucuresti au fost vandute in luna Martie din total tranzactii record.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *