Pasi in cumpararea de apartamente noi

Care sunt pasii pentru cumpararea de apartamente noi in Bucuresti ?

  1. Primul pas este identificarea unei oferte de apartamente noi care sa corespunda cerintelor dumeavoastra
  2. Al doilea pas, in general, este o rezervare a acelui apartament nou, pe o perioada scurta de timp (de la o saptamana pana la o luna sau pana cand iese autorizatia de constructie) astfel incat acel apartament sa nu mai poate fi cumparat de catre alta persoana pana in momentul cand expira rezervarea; in acest timp dumneavoastra va puteti pregati pentru antecontract; de specificat este ca suma data pentru rezervare este inclusa in pretul apartamentului si semnarea rezervarii se face intre parti.
  3. Al treilea pas este semnarea unui antecontract (promisiune de vanzare-cumparare) intre dumneavoastra (client) si proprietar (persoana fizica sau juridica) si achitarea sumei de avans. Semnarea antecontractului se face la notar de regula.
  4. Al patrulea pas, dupa caz, este achitarea unor sume din pretul apartamentului nou pe parcursul executiei contructiei. Exista dezvoltatori/investitori care accepta credit (caz in care se da un avans si restul la finalizare) si alti care doresc suma apartamentului sa fie data pe masura executiei lucrarii (avans si rate lunare sau transe)
  5. Ultimul pas este semnarea contractului de vanzare-cumparare, in fata notarului si achitarea ultimei sume din pretul apartamentului; in acest moment vi se predau cheile de la apartament si sunteti legal proprietarul unui apartament nou

Vanzarea-cumpararea de apartamente noi nu difera foarte mult de apartamente vechi. In plus putem observa o rezervare si eventual o plata intermediara pana la finalizarea constructiei de apartamente noi. Singurul lucru de care trebuie sa mai tineti cont este evaluarea imobilului nou construit. In cazul celui vechi nici nu ne mai uitam la sistemul constructiv, ci doar la anul constructiei, pe cand la blocurile noi ne uitam la sistemul constructiv, la finisaje, etc.