Apartamente Noi – Investitie pe termen lung

Toate constructiile de apartamente noi sunt o foarte buna investitie din orice punct de vedere. Investitiile in apartamente noi de vanzare ieftine din Bucuresti sunt printre cele mai bune investitii care se pot face in Romania. Conteaza foarte mult pretul si locatia. Sunt multe aspecte ce tin de posibilitatile investitionale insa cele cu randament mare si imediat sunt investitiile in apartamente noi off plan. Acest lucru era foarte profitabil in anii de boom 2005-2008, dar si acum poate fi foarte profitabil.

Ce sunt investitiile Off Plan (din faza de proiect) in apartamente noi? O investitie Off Plan este o investitie imobiliara facuta inca din faza de proiect. Investitorul va contracta cumpararea unui apartamentul nou inainte de construirea acestuia, platind un avans negociat cu dezvoltatorul. Diferenta de pret va fi platita in momentul in care apartamentul sau va fi terminat.

Care sunt avantajele investitiilor Off Plan in apartamente noi? Cel mai important avantaj in achizitionarea unui apartament nou inca din faza de proiect este Pretul mai mic. Dezvoltatorii proiectelor imobiliare noi vor scoate la vanzare apartamentele ce urmeaza sa fie construite la un pret mai mic decat in mod normal pentru a face cat mai atractiv proiectul pe care il dezvolta. Un alt avantaj va fi reprezentat de cresterea pretului apartamentelor in intervalul de timp ce trece dintre semnarea contractului si finalizarea constructiei. De asemenea se fac discounturi mai mari in cazul in care dai ca si avans 98% din pretul stabilit initial.

Vanzarea apartamentului inainte de finalizare sau la finalizare face ca diferenta de pret sa fie profit. Ideal pentru un investitor in apartamente noi este sa cumpere primul si sa vanda ultimul, adica sa cumpere primul apartamente cel mai bine pozitionat in constructie, cel mai bine impartit si cu suprafata ideala imediat ce a iesit autorizatia de constructie si dezvoltatorul s-a apucat sa construiasca, apoi sa astepte sa se vanda toate apartamentele din constructie si apoi sa vanda si el la pretul cel mai mare posibil rezultand profitul.

Cum procedeaza investitorii straini? Trebuie sa stiti ca cea mai mare parte dintre apartamentele noi sunt achizitionate din faza de proiect de catre straini. Unii dintre acestia cumpara chiar zeci de apartamente, dar exista si foarte multi mici investitori care cumpara unul sau doua apartamente noi. Majoritatea strainilor cumpara apartamentele noi pentru a le vinde ulterior, pana la finalizarea complexului rezidential. In acest fel ei profita de cresterea preturilor din piata imobiliara din Romania dar si de reducerile de pret pe care dezvoltatorii le fac celor ce cumpara in faza de proiect (Off Plan).

Asa cum se stie foarte bine, locatia unui apartament are o mare importanta in calcularea valorii de piata, dar si in ce priveste evolutia pretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *