Rata prima casa vs chirie in bucuresti

Rata la un credit ipotecar la Prima Casa este mai mica decat o chirie intr-o zona buna. Programul prima casa a fost intotdeauna foarte bun pentru tineri pentru doua motive majore, dobanzi mici si avans de 5%.

Pe termen mediu si lung este mult mai avantajos sa cumperi acum apartamente noi daca ai un avans intre 5% si 25%, insa exista acea grija mai mare la venituri, o mobilitate scazuta si un grad mai mare de responsabilitate. Mentalitatea romaneasca iti spune cu o voce interioara ca trebuie sa fi proprietar, sa ai un loc al tau care iti da un sentiment de siguranta.

Inchirierea unui apartament insa aduce un grad de mobilitate ridicata, in caz ca ai probleme de venituri oricand te poti reloca mai la periferie sau treci de la doua camere la o garsoniera cu un pret ma scazut al chiriei, insa intotdeauna exista sentimentul de nesiguranta al locatiei. Te poti trezi ca proprietarul doreste marirea chiriei sau nu te mai vrea chirias. Piata nu este bine reglementata aici cum este de exemplu in Germania unde poti sta cu chirie intr-o locatie chiar si 20-30 de ani fara probleme.

Cu aproximativ 300 de euro poti deveni proprietarul unui apartament cu 2 camere intr-o zona semicentrala in Bucuresti si cu aproximativ aceasi bani gasesti de inchiriat 2 camere intr-o zona centrala aproape de metrou. In final totul depinde de intrebarea: vreau sa fiu proprietar sau vreau sa fiu chirias?

One thought on “Rata prima casa vs chirie in bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *