Apartamente Noi – Investitie cu plata din chirii

Da, se poate. Achizitia de apartamente noi cu o investitie minima si plata acestora din chirii exista si se face de catre anumite persoane fizice si juridice care gandesc pentru viitor. Modalitatea este simpla: identifici un apartament nou intr-o zona cu potential pentru chiriasi, accesezi un credit clasic ipotecar in lei cu un avans de 15% si fixezi perioada de ramburasare a creditului astfel incat rata lunara sa fie egala cu chiria lunara. In acest fel, apartamentul se achita integral din chirii, iar investitorul ramane cu locuinta in care a investit doar 15%, respectiv intre 4000 de euro si 15.000 euro in functie de apartamentul achizitionat.

Aceasta investitie este recomandata persoanelor cu copii mici care vor sa le asigure un apartament atunci cand vor creste mari sau persoanelor care nu au copii deloc si vor sa isi asigure o suma economisita peste 10-30 de ani cu o investitie minima, sau persoanelor juridice care gandesc pentru viitor si pot astfel sa faca o investitie minima in unu sau mai multe apartamente.

Cele mai atractive zone pentru o astfel de investitie sunt: Pantelimon, Victoriei, Drumul Taberei, Berceni, Vitan, Piata Romana, Unirii, Dristor, Titan, Floreasca si Obor. Toate aceste zone au un randament investitional intre 10% si 16% pentru garsoniere si intre 7.5% si 11% pentru 2 camere.

Cel mai mare risc al investitiei este practic gasirea unui chirias. Lunile in care apartamentul este liber poate constitui o problema daca acestea sunt multe. Ar mai fi deteriorarea apartamentului de chirias, dar chiar si in cazul materializarii unor astfel de riscuri, randamentul investitiei ramane foarte atractiv, in plus el ar putea creste prin aprecierea valorii locuintei, ca urmare a iesirii din criza si alinierii la preturile din Europa

Chiar şi în cazul materializării unora dintre riscuri, randamentul investiţiei tot ar rămâne atractiv, bătând în toate cazurile randamentul economisirii prin depozite bancare. În plus, randamentul ar putea creşte cu un pas important prin aprecierea valorii locuinţei si ca urmare a alinierii în timp la preţurile medii din Uniunea Europeana.

 

Apartamente Noi – Investitie pe termen lung

Toate constructiile de apartamente noi sunt o foarte buna investitie din orice punct de vedere. Investitiile in apartamente noi de vanzare ieftine din Bucuresti sunt printre cele mai bune investitii care se pot face in Romania. Conteaza foarte mult pretul si locatia. Sunt multe aspecte ce tin de posibilitatile investitionale insa cele cu randament mare si imediat sunt investitiile in apartamente noi off plan. Acest lucru era foarte profitabil in anii de boom 2005-2008, dar si acum poate fi foarte profitabil.

Ce sunt investitiile Off Plan (din faza de proiect) in apartamente noi? O investitie Off Plan este o investitie imobiliara facuta inca din faza de proiect. Investitorul va contracta cumpararea unui apartamentul nou inainte de construirea acestuia, platind un avans negociat cu dezvoltatorul. Diferenta de pret va fi platita in momentul in care apartamentul sau va fi terminat.

Care sunt avantajele investitiilor Off Plan in apartamente noi? Cel mai important avantaj in achizitionarea unui apartament nou inca din faza de proiect este Pretul mai mic. Dezvoltatorii proiectelor imobiliare noi vor scoate la vanzare apartamentele ce urmeaza sa fie construite la un pret mai mic decat in mod normal pentru a face cat mai atractiv proiectul pe care il dezvolta. Un alt avantaj va fi reprezentat de cresterea pretului apartamentelor in intervalul de timp ce trece dintre semnarea contractului si finalizarea constructiei. De asemenea se fac discounturi mai mari in cazul in care dai ca si avans 98% din pretul stabilit initial.

Vanzarea apartamentului inainte de finalizare sau la finalizare face ca diferenta de pret sa fie profit. Ideal pentru un investitor in apartamente noi este sa cumpere primul si sa vanda ultimul, adica sa cumpere primul apartamente cel mai bine pozitionat in constructie, cel mai bine impartit si cu suprafata ideala imediat ce a iesit autorizatia de constructie si dezvoltatorul s-a apucat sa construiasca, apoi sa astepte sa se vanda toate apartamentele din constructie si apoi sa vanda si el la pretul cel mai mare posibil rezultand profitul.

Cum procedeaza investitorii straini? Trebuie sa stiti ca cea mai mare parte dintre apartamentele noi sunt achizitionate din faza de proiect de catre straini. Unii dintre acestia cumpara chiar zeci de apartamente, dar exista si foarte multi mici investitori care cumpara unul sau doua apartamente noi. Majoritatea strainilor cumpara apartamentele noi pentru a le vinde ulterior, pana la finalizarea complexului rezidential. In acest fel ei profita de cresterea preturilor din piata imobiliara din Romania dar si de reducerile de pret pe care dezvoltatorii le fac celor ce cumpara in faza de proiect (Off Plan).

Asa cum se stie foarte bine, locatia unui apartament are o mare importanta in calcularea valorii de piata, dar si in ce priveste evolutia pretului.