Rate Apartamente noi in Bucuresti

Apartamente noi de vanzare in rate direct la dezvoltator. Anumite proiecte noi din Bucuresti ofera conditii speciale clientilor pentru vanzarea apartamentelor. Rate direct la dezvoltator sunt o alternativa la creditele ipotecare sau la prima casa. Totul este negociat in functie de client si dezvoltator.

De principiu se percepe un avans in momentul cand se incheie un antecontract, care difera in functie de posibilitatile clientului sau conditiile dezvoltatorului. Apoi restul de bani se platesc lunar sau trimestrial pe o anumita perioada care poate ajunge si la foarte multi ani in unele cazuri. Oferte de apartamentele noi in rate se adreseaza de obicei clientilor care vor sa evite ipoteca de la banca si celor care nu sunt eligibili pentru orice tip de credit.

Iata cateva avantaje pentru apartamente noi in rate la dezvoltatori:

  • diferenta de pret final, la sfarsitul perioadei de rambursare este mai mica fata de banca
  • nu exista diferite comisioane (acordare, rambursare anticipata, intretinerea dosarului etc)
  • mica intelegere in cazul unei imposibilitati de plata la un moment dat
  • posibilitatea ramburasarii anticipate, totale sau partiale, fara comision si fara dobanda, la un pret mai mic al apartamentului fata de cat ar trebui sa fie la sfarsitul perioadei initiale de contractare
  • posibilitate de revanzare sau cedare contract oricand fara birocratia bancilor si fara eventual a pierde bani

Exista posibilitatea la anumiti dezvoltatori sa se achite un avans mai consistent apoi restul de bani sa fie achitati in rate in maxim 1 an fara dobanda, ceea ce la banci nu gasim niciodata. De regula insa gasim intelegere la dezvoltatori in rate in medie pe 3 ani, dar sunt cazuri unde gasim si 5 sau 10 ani.

Plata la Apartamente Noi in Bucuresti

Dupa ultimile studii imobiliare de anul acesta sa ajuns la concluzia urmatoare: plata cash a devenit principala optiune de achitare la apartamente noi.

Aproximativ 37% sunt cei care au raspuns ca vor sa achite cu banii jos contravaloarea apartamentelor. Cu Prima Casa procentul este de 25%, adica unul din 4 romani sunt eligibili sau prefera acest program. Foarte aproape de acest procent este cel cu rate la dezvoltator si anume 22% dintre romani prefera acest sistem de plata din cauza ca nu pt justifica anumite venituri eligibile pentru banca sau au un avans si o casa la vanzare care vor sa o vanda intr-un an sau doi de exemplu.

1 din 2 prefera apartamente noi

Unul din doi bucuresteni prefera apartamente noi. Un studiu imobiliar recent efectuat la ultimile targuri imobiliare din Bucuresti arata ca cei interesati sa cumpere o locuinta prefera una noua.

la ultimile evenimente imobiliare au fost mai putine persoane proprietare asupra unei locuinte fata de anul trecut. Ceea ce inseamna o crestere a cererii. Si este si normal in conditiile in care in ultimii 5 ani constructia de apartamente noi a fost redusa semnificativ fata de anii dinainte de criza, in timp ce nevoia de locuinte a ramas cel putin la fel de mare.

Circa 60% dintre tinerii cu varste intre 25 si 35 de ani sunt chiriasi, iar dintre acestia 30% platesc peste 300 euro chirie lunara. Daca mai punem cativa euro obtinem o rata la banca pentru 2-3 camere sau daca platim un avans mai mare obtinem rate mai mici  si putem spune ca acest procent se poate muta in apartamente noi chiar maine.