25000 apartamente noi in Bucuresti

25000 de apartamente noi in Bucuresti. Da, este real si este anuntul facut de primarul sectorului 5 Marian Vanghelie. Este vorba de un parteneriat public-privat in care vor fi construite 25000 de apartamente noi in sector 5 in zona Ghencea – Alexandriei pe o suprafata de 187 de hectare de catre un investitor privat chinez.

Pare un anunt foarte interesant, dar exista o problema. Cele 25000 de apartamente noi anuntate de primar sunt in principal adresate catre categoria sociala a populatiei, cea cu venituri foarte mici. Nu este rau, chiar e bine, dar pentru cei care vor confort nu este deloc. Deducem ca vor fi apartamente noi micute, foarte ieftine si trebuie sa ne indoim si de calitatea constructiilor. Si avem toate motivele.

Primarul a anuntat ca pe langa cele 25000 de apartamente noi vor fi construite si spitale, gradinite, scoli, parcuri, centre comerciale, birouri etc. De aici deducem ca va fi un mini cartier rezidential, desii nu vad solutia existentei mai multor spitale, cand unul mare singur ar fi de ajuns chiar si pentru un sfert din Bucuresti. Pretul anunt de primar de 400 de euro/mp la vanzare pune la indoiala mare toate apartamentele noi ce vor fi construite. In primul rand acest pret se practica acum pentru constructia de apartamente noi in Bucuresti, al doilea rand ar fi ca in acel pret vor intra si toata infrastructura necesara suportului mini cartierului si daca mai punem si faptul ca trebuie sa exista si o marja de profit acolo atunci cel mai probabil ca nivelul de finisaje si constructie este unul de foarte proasta calitate. Pret mic, China si Primaria sector 5 nu imi spun decat ca vom avea parte de apartamente noi ieftine, mici si prost construite.

 

One thought on “25000 apartamente noi in Bucuresti
  1. Mdea…..tot ce face domnul 2+2:2=2 nu am incredere…..acele apartamente noi categoric vor fi super sociale destinate in special romilor sau persoanelor care efectiv nu au decat 10000 de euro sa cumpere un spatiu de 25 mp care are living, baie, bucatarie si hol, adica un fel de camin studentesc…..si daca mai punem ca totul este o combinatie chinezo-stat roman….e destul de clara calitatea…:)))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *