Aspecte juridice apartamente noi

Este bine sa stim ca sunt cateva aspecte juridice legate de apartamente noi care trebuie si necesita o mai mare atentie cum ar fi: rezervarea sau autorizatia de constructie.

Toate aspectele unei tranzactii sunt importante si trebuie sa fim atenti. Nu mai este cazul anilor 2006-2008 cand in plin boom imobiliar nici macar nu mai eram atenti la contractele de vanzare cumparare de fericire ca suntem proaspat proprietari. Foarte multi cumparatori si-au dat apoi seama de anumite clauze din contract care generau costuri in plus cum ar fi administrarea complexului rezidential sau locului de joaca sau piscinei etc. Astea sunt cazuri fericite pentru ca multi au fost tepuiti la sistemul constructiv si s-au trezit ca peretii erau asa de subtiri incat auzeai musca din apartamentul vecinului sau instalatii de proasta calitate si tencuieli cazute dupa numai cateva luni de la finalizare. Mai sunt insa si cei care nu au mai primit niciodata apartamentul pentru ca ori nu sa mai construit ori din cauza situatiei juridice a dezvoltatorului sau a terenului nu se poate muta in apartament.

Astfel de situatii in anul 2013 nu mai exista sau mai sunt doar cazuri de exceptie izolate in toata Romania. In Bucuresti apartamente noi cu probleme care sa fie construite acum sau urmeaza sa fie construite nu mai sunt. Dar este bine sa fim atenti la ce semnam si sa ne informam despre situatia juridica a imobilului ce urmeaza sa fie tranzactionat la avocat.

Iata cateva Aspecte Juridice la Blocuri Noi.