Costuri Ascunse la apartamente noi

Asa numitele costuri ascunse la apartamente noi nu sunt altceva decat costuri de intretinere, care pot fi mai mari sau mai mici in functie de facilitati. Aceste costuri nu le regasim la toate blocurile de apartamente noi, ci exista la ansambluri rezidentiale mari sau la blocurile cu apartamente noi de lux.

Administrarea unui ansambu rezidential poate incude costuri intre 0,2 euro/mp si 1,5 euro/mp fara tva. Aceste costuri includ curatenia aleilor, trotoarelor, spatiilor verzi, a blocului, a geamurilor exterioare unde este cazul, iluminatul stradal, paza, camerele de supraveghere, etc. Denumirea de costuri ascunse a fost data de presa pentru ca anumiti proprietari de apartamente noi nu au citit contractul de vanzare cumparare si s-au trezit ca trebuie sa plateasca lunar aceste servicii pe langa costurile de intretinere pe care orice alt locatar in bloc vechi le plateste.

Conceptul de Ansamblu Rezidential sau Bloc cu apartamente noi de lux este nou in Romania si daca vrei sa locuiesti aici trebuie sa platesti pentru confortul pe care aceste apartamente noi situate in ansamburi rezidentiale ti le ofera. Este normal si logic. Paza, curatenia si alte elemente de facilitati comune costa si aceste lucruri sunt platite de catre toti locatarii proprietari in functie de suprafata detinuta.

Insa majoritatea blocurilor de apartamente noi sunt individuale si de obicei nu au aceste facilitati. Insa daca asociatia de locatari hotareste sa fie paza de exemplu atunci si aici vom avea asa numitul cost ascuns, dar evident aceasta denumire nu ar trebuie sa fie.